Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


10/25/2016
Cea mai rapidă mașină pe două roți din lume, echipată de Nokian Tyres și Vianor

   

   Divizia de dezvoltare de produse a Nokian Tyres, echipa de mecanici profesioniști a Vianor și renumitul pilot cascador Vesa Kivimäki și-au unit forțele pentru a stabili un nou record mondial. Cea mai rapidă mașină pe două roți din întreaga lume a atins 186.269 km/h (115.742 mph), fiind echipată cu anvelope Nokian Tyres produse cu tehnologia Aramid Sidewall. Recordul mondial a fost măsurat la data de 31 august 2016 pe aeroportul din Seinäjoki, Finlanda.

   Anvelopele au un rol foarte important la viteze extreme și cu atât mai mult atunci când doar două dintre ele – în realitate două suprafețe de mărimea unei palme, fiecare - au contact cu carosabilul. Astfel că pentru doborârea recordului, vehiculul avea nevoie de anvelope cât mai rezistente, iar tehnologia Aramid Sidewall, utilizată de Nokian Tyres, permite fabricare de anvelope cu flanc deosebit de rezistent la rulare și tăiere.

Când mergi pe două roți, flancul anvelopei este cel care menține contactul cu drumul, astfel că a trebuit să proiectăm o anvelopă specială pentru acest obiectiv. Fibra aramidică adăugată în compusul de cauciuc din care se realizează flancul anvelopei îl fortifică și îi îmbunătățește substanțial rezistența la tăiere. Îmbinarea acestei tehnologii unice de fabricare a flancului cu o structură specială a anvelopei a rezultat în specificații favorabile pentru recordurile de viteză”, a declarat Matti Morri, Director Tehnic Serviciul Clienți la Nokian Tyres.

 

Citeşte mai mult...


10/23/2016
Piata auto are o crestere consistenta după nouă luni din 2016
                                     

    Cu un volum al vânzărilor în luna Septembrie a acestui an mai mare cu cca. 37%  decât luna similară de anul trecut, consemnăm, după nouă luni din 2016, o creștere a  vânzărilor de 18,6% comparativ cu 2015.

    La această creștere autoturismele contribuie cu un + 17,9%. Cu aceste cifre, se poate aprecia că estimarea pentru întreg anul 2016 pe care am făcut-o în luna ianuarie (creștere de 10%-12% a vânzărilor de autoturisme), va fi realizată și chiar depășită de către piață.

    Si pe plan european remarcăm în primele 9 luni din 2016 o creștere generală

consistentă a vânzărilor de autoturisme (+8%), cele mai mari piețe (care împreună acoperă

cca. 3/4 din totalul SM UE), înregistrând creșteri relativ importante: Franța +5,7%, Germania

+6,1%, Italia +17,4%, Spania +11,5% și UK +2,6%.

    Este deja de notoritate faptul că în România, principalul motor al vânzărilor de

autoturisme îl reprezintă categoria persoanelor juridice. Acestea ajung sa dețină, pe

ansamblul primelor 9 luni, o pondere de 69%. Pe de altă parte, este de remarcat faptul că

vânzările către persoanele fizice au crescut cu 35,2% față de perioada similară a anului

anterior, deși vânzările realizate prin Programul Rabla au fost cu doar 7,5% mai mari decât

01/01/1970
O nouă haină pentru seria de produse de îngrijire LIQUI MOLY

   Etichete în culori diferite şi reţete optimizate

                     

    Pe primul loc în clasamentele făcute de clienţi. La capitolul uleiuri de motor, acest obiectiv a fost atins cu mult timp în urmă de LIQUI MOLY. Compania urmăreşte atingerea aceluiaşi obiectiv şi pentru produsele sale de îngrijire, lansând ofensiva în acest sens: Diverse articole au fost optimizate şi întreaga gamă de produse beneficiază de etichete cu design nou.

   În preferinţele cititorilor diverselor reviste auto importante din Germania produsele de îngrijire de la LIQUI MOLY sunt pe locul doi; o foarte bună poziţie de start pentru saltul planificat în vârful clasamentului. Ca să reuşim acest lucru, întreaga gamă de produse a fost supusă unei relansări. Modificările cele mai mari le-au suportat polish-urile. Noile formule se aplică mai uşor, sunt mai rezistente la influenţele meteo şi sunt adecvate în mod optim pentru cele mai moderne lacuri.Comun pentru toate produsele de îngrijire este faptul că au etichete cu un design complet nou, caracterizat de un sistem de ghidare prin culori. Sistemul de ghidare conţine opt culori: Roşu pentru îngrijrea lacurilor, oranj pentru lavete şi bureţi, galbenul semnalează articolele de îngrijire din plastic, verdele produsele pentru habitaclul autovehiculelor, albastru pentru îngrijirea geamurilor, iar violet pentru îngrijirea capotelor. Articolele pentru jante şi crom sunt prevăzute cu etichete gri, iar articolele pentru îngrijirea cauciucurilor sunt semnalate cu negru.

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


01/01/1970
Romanian Dance Cup

 

  

   Concursul Romanian Dance Cup 2016 oferă şansa celor mai buni dansatori de a se face remarcaţi la nivel naţional şi internaţional, punând accent pe creativitate, originalitatea ideilor, dezvoltarea şi evidenţierea talentelor.

   Durata acestuia este de 2 zile.

2 Participanţii

2.1 Competiţia este destinată tuturor dansatorilor, şcolilor de dans din tara si străintate, unitatilor de invatamant, palatelor sau cluburilor copiilor din tara, asociatiilor sau fundatiilor culturale si pentru tineret, cluburilor sportive de dans, formatiilor si ansamblurilor de dansatori amatori, trupelor de dans din tara si străinătate.

Citeşte mai mult...


01/01/1970
UNTRR : Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar

Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de ce țin la secret din ce se compune prețul RCA ?!

    Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Indicatori monetari – august 2016


  


   Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârşitul lunii august 2016 un sold de 295 711,4 milioane lei. Faţă de luna iulie 2016 aceasta s-a majorat cu 0,5 la sută (0,5 la sută în termeni reali), iar în raport cu august 2015 masa monetară s-a majorat cu 12,7 la sută (13,0 la sută în termeni reali).

 

Citeşte mai mult...


09/26/2016
Expozitia : Maestrii Pictura - Sculptura ESTIVAL

 

                   

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Sistemul de implant Paltop


   

   Sistemul de implant Paltop vine cu noi oportunităţi pentru chirurgi, practicieni, pacienţi şi laboratoare dentare. Sistemul se bazează pe experienţa medicală combinată cu cel mai înalt nivel de inginerie şi proceduri moderne al tratamentului de suprafaţă.

   Paltop este o companie cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul implantologiei dentare, formată dintr-o echipă de experţi în cercetarea ştiinţifică, în chirurgie dentară şi inginerie în domeniul implantologiei. Sistemul Paltop Advanced s-a dezvoltat pentru a simplifica procedurile medicale folosite în implantologia contemporană. Sistemul aduce o estetică avansată prin conceptul

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie