Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


01/01/1970
RENAULT Day - O zi cu familia in familia Renault Romania

   Dincolo de contribuția majoră la economia ţării, Renault Romania înseamnă 17.000 de oameni, o comunitate consolidată în 15 ani de activitate, de când uzina Dacia de la Mioveni a fost privatizată.

  


  Astăzi, la fiecare 55 de secunde, o maşină iese de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule.

  Nu mulți sunt însă cei care știu ce se află în culisele realizării unei maşini. Ea ia naștere din colaborarea tuturor meseriilor unui constructor auto: design, inginerie, fabricaţie, logistică şi comercializare, dar şi o gamă variată de activităţi suport, cum ar fi calitate, achiziţii, financiar, sisteme informatice, servicii administrative, relaţii juridice, resurse umane, afaceri publice, comunicare. Toate acestea, prezente la Bucureşti, Oarja, Titu, Piteşti şi Mioveni (citeşte mai mult despre Renault România aici).

  În spatele meseriilor sunt însă oamenii, cu talentele, competentele şi pasiunile lor, oamenii care fac totul posibil. „Suntem o mare familie, familia Renault”, spune Dana Oprişan, director resurse umane al companie. Suntem 17.000 în România şi nu toţi în acelaşi loc. Mobilitatea ne defineşte cel mai bine. Astăzi putem fi la Mioveni, iar mâine la Titu sau la București. Dar încă nu ne știm toţi între noi. »

Citeşte mai mult...


07/22/2014
“The Drivers’ Fuel Challenge 2014”

   La Finala competiţiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2014” din 18 iulie a fost desemnat campionul condusului eficient.


   

 

   La finala competiţiei dedicate celor mai eficienţi şoferi, desfăşurată vineri, 18 iulie la Snagov a fost desemnat câştigătorul ediţiei din România. Cu un consum de 21,6l/100km, Adrian Ţintea de la firma Ţintar Spedition SRL din Braşov a obţinut titlul de campion naţional al condusului eficient. Acesta va reprezenta România la finala regională de la Bratislava, la sfârşitul lunii august.

  Peste 450 de şoferi profesionişti au participat la ediţia naţională a competiţiei şoferilor The Drivers' Fuel Challenge 2014 dedicată condusului economic, desfăşurată în perioada martie - iunie 2014. La finala ediţiei naţionale care a avut loc la Snagov în zilele de 17-18 iulie au fost invitaţi şoferii clasaţi pe primele 3 locuri, în fiecare din cele 9 etape de calificare.

  Cei 25 de finalişti prezenţi au concurat în cadrul a două semifinale, cu două camioane Volvo FH de 460 CP optimizate pentru consum eficient, încărcate cu 14 tone. Vineri după amiază primii 2 câştigători de pe fiecare camion din concurs s-au întrecut pentru obţinerea titlului de campion naţional al condusului eficient.

Citeşte mai mult...


07/22/2014
Renault and Fiat sign agreement for the manufacture and supply of light commercial vehicle

   Renault and Fiat have signed an agreement under which Renault will supply Fiat with a light commercial vehicle based on a Renault platform.

                             

 

 

   The styling of the Fiat vehicle will be developed by Fiat and will feature unique and distinctive elements on the model, branded Fiat Professional.

   The vehicle will be manufactured by Renault in France starting from the second quarter of 2016.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


01/01/1970
“COLOURS SYMPHONY RETROSPECTIVE”

  “COLOURS  SYMPHONY  RETROSPECTIVE”

   

   

   Rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo si violet sunt culorile din spectrul vizibil al luminii  ( culorile curcubeului Datorită faptului că spectrul este continuu, culorile sunt definite pe intervale arbitrare, între ele neexistând granițe stabilite definiv.

   Definirea culorii indigo din spectru s-a petrecut chiar relativ recent, ea fiind atribuită lui Isaac Newton, care a vrut ca numărul culorilor din spectrul lui să

Citeşte mai mult...


01/01/1970
RowmaniaFest, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle

      RowmaniaFest, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, este anul acesta la ediția a IV-a.

 

                     

    Ne bucurăm să vă invităm la Tulcea, în perioada 29-31 august 2014 pentru 3 zile de vâslit, concerte pe faleză, dezbateri și apoi, pentru alte 4 zile, între 1 – 4 septembrie, pentru o expediție cu bărci în Deltă, până la Sfântu Gheorghe.

   Pregătim concerte pe alese și întreceri pe apă cu distracție, așa cum v-am obișnuit. Căpitan la bord este Ivan

Citeşte mai mult...


07/27/2014
Candu Energy si CNPEC-China au semnat un acord ptr. constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

   Compania Candu Energy, parte a grupului canadian SNC-Lavalin, a incheiat un acord cu China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala nuclearelectrica din Cernavoda, operata de Nuclearelectrica.

 

 

   Nuclearelectrica are semnată o scrisoare de intenţie pentru reactoarele nucleare 3 şi 4 cu compania China General Nuclear Power Corporation. Scrisoarea este valabilă până la sfârşitul anului.

  Ministrul Economiei, Constantin Niţă, afirma, în 11 iunie, după o întâlnire cu conducerea Industrial and

Citeşte mai mult...


07/27/2014
Volksbank Romania schimba structura conducerii executive

          Volksbank Romania schimba structura conducerii executive.

                        

  Noile schimbari accentueaza atentia acordata activitatii comerciale si culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate urmatoarelor 3 activitati: Resort Business Persoane Juridice, Resort Business Retail si Resort Risc.

  Bogdan Neacsu, 35 de ani, are o experienta de peste 10 ani in domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani in managementul si guvernanta riscului. In calitate de Vicepresedinte al Volksbank, Neacsu va

Citeşte mai mult...


07/26/2014
AZi se deschide ACVAMANIA - singurul parc acvatic gonflabil din Romania

               Azi  se  deschide   ACVAMANIA   !

             

      Programeaza-ti si tu o iesire la distractie, in singurul parc acvatic gonflabil din Romania, amplasat pe Lacul Mogosoaia, la doar 10 minute de Bucuresti!

     Zilnic intre 10.00 si 20.00 poti testa traseul ACVAMANIA, plimbarile in caiace, canoe sau hidrobiciclete, cu scuterele submersibile, SUP sau catamaranul gonflabil... 

    Distractia incepe de azi  la ACVAMANIA  

    Vino  si tu

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie