Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


05/19/2015
Analiza Piata Auto dupa primele 4 luni din 2015

                          

 

   Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), au inregistrat în primele patru luni ale anului 2015 o creștere de 16,5% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. In interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu o creștere de 15,7%.
   Si pe plan european observăm o evoluție pozitivă la acest început de an, în care evoluția segmentului de autoturisme în principalele țări înregistrează creșteri importante (Franța +5,6%, Germania +6,4%, Italia +16,2%, UK +6,4%).
   In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind în primele 4 luni din 2015, de 88%, efectul de așteptare pe care l-a indus până acum în piață întârzierea Programului „Rabla”, fiind evident. Acest lucru se va vedea în următoarele 2-3 luni când este de așteptat ca raportul dintre cele două categorii să se echilibreze într-o oarecare măsură.

 

Citeşte mai mult...


05/14/2015
Volvo Trucks – primul producător care oferă tracţiune integrală automată

 

   Noul Sistem de Control Automat al Tracţiunii de la Volvo Trucks acţionează în timpul mişcării camionului, activând automat puntea motoare faţă, dacă apare riscul împotmolirii. Şoferul se bucură de manevrabilitatea îmbunătăţită, iar proprietarul de economia de combustibil şi de o uzură mai redusă a camionului.

   Volvo Trucks este şi primul producător de autocamioane din lume care oferă cuplare automată pentru transmisia integrală la camioanele de construcţii. Noul Sistem de Control Automat al Tracţiunii activează tracţiunea roţilor de pe puntea din faţă dacă roţile din spate pierd aderenţa pe teren alunecos sau afânat.

   „Mulţi şoferi cuplează tracţiunea faţă sau blochează diferenţialul cu mult timp înainte de a ajunge pe teren dificil, pentru a evita riscul de a se împotmoli. Sistemul de control automat al tracţiunii de la Volvo cuplează tracţiunea pe roţile din faţă când autocamionul este în mişcare, doar pentru intervalul scurt de timp în care este necesar", spune Jonas Odermalm, managerul Volvo Trucks pentru segmentul de construcţii.

 

Citeşte mai mult...


05/06/2015
Autoritatea de Supraveghere Financiara vrea BANI ( RCA ) si ptr. masinile care nu circula ?

 

                 
 

   Desi nu multa lume stia acest lucru, se pare ca asigurarea RCA este obligatorie pentru orice autoturism inmatriculat, chiar daca este parasit, lasat de izbeliste, uitat prin vreun garaj sau nefolosit de zeci de ani. Dar de unde pana unde o astfel de regula?

  Conform celor de la ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiara, care controleaza tot ce tine de asigurari, inclusiv cele auto, spune: "Asigurarea RCA se încheie: la înscrierea în circulație, în momentul expirării vechii asigurări RCA. Proprietarul unui vehicul trebuie să deţină o asigurare RCA valabilă pe toată perioada în care vehiculul este înmatriculat/înregistrat, chiar dacă acesta nu este utilizat". Dar de ce aceasta regula?

Toate aceste masini ar trebui sa aiba RCA valabil chiar daca nu sunt folosite.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


05/24/2015
Suedia a câştigat finala EUROVISION 2015


   

   Suedia a câştigat finala EUROVISION 2015, cu piesa "Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", a ocupat poziţia 15-a. Finala a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle.

  Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision s-a desfăşurat la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

  Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după

Citeşte mai mult...


05/24/2015
Un canadian de origine română a facut record mondial pentru deplasarea cu o placă autopropulsată

 

   

 

   Potrivit  AGERPRES, Cătălin Alexandru Duru, inventator canadian de origine română, a reușit cea mai lungă deplasare continuă cu ajutorul unui dispozitiv 'hoverboard', placă autopropulsată, deasupra unui lac din Canada, recordul fiind înregistrat de World Guiness Records, scrie Daily Mail în ediția online.

   Inventatorul de origine română a reușit să se deplaseze continuu pe o distanță de 275,9 metri, la o înălțime de aproximativ 4,8 metri, deasupra lacului Ouareau, în provincia Quebec, cu ajutorul plăcii autopropulsate realizate de el.

   Potrivit lui Duru, placa poate fi folosită pentru

Citeşte mai mult...


05/18/2015
Impozitarea bacşişului = un Eşec = demisia lui Teodorovici ?


                     


   Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, luni, în plenul Camerei, la "ora ministrului", că impozitarea bacşişului şi a fost "o experienţă, nu un eşec" şi a renunţat la ea, iar deputatul PNL Andreea Paul a cerut demisia ministrul şi restituirea integrală a sumelor încasate.

  Discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor pe tema impozitării bacşişului au avut loc la solicitarea grupului popular şi democrat, în cadrul "orei ministrului", prevăzută pe ziua de luni în noul regulament al Camerei.

 

Citeşte mai mult...


05/15/2015
Service Auto de Inchiriat

                SERVICE   AUTO

     

  


- 12  boxe

- 5 elevatoare 2

- aparat nou freon TEXA

- analizor gaze,aparat reglat faruri ,....

- SDVuri

- curte  interioara 1200 mp


SUPERVAD-
Strada, Sos. Vitan Barzesti nr.3- linga  Praktiker Vitan ,

  tel -0742 769 462, 021-3322480


Citeşte mai mult...


05/06/2015
Medicii nu " agreeaza " Cardurile de sanatate ! De ce oare ?

   FELICITARI  Ministrului  Banicioiu  pentru  faptul  ca  incearca  sa  aduca si Sistemul  Sanitar  in  parametrii  anilor in  care  traim  !!  si  sa  se  TERMINE  cu  FRAUDA  pe  toate  palierele din  Sanatate  !!

 

   Nicolae Banicioiu s-a aratat nemultumit de faptul ca, odata ce cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru pacientii care se prezinta la medic, incepand cu prima zi a acestei luni, la urechile sale au ajuns sesizari din partea romanilor care au intampinat dificultati de ordin tehnic.


  Mai precis, in conditiile in care au

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie