Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


07/04/2015
PSA Peugeot Citroën câștigă "The International Engine of the Year Award 2015"


 

   PSA  Peugeot Citroën a câştigat premiul  «The International Engine of the Year Award»   pentru motorul în 3 cilindri Pure Tech. Premiul de Motorul Anului la categoria motoarelor cu cilindree de 1L - 1,4L acordat motorului în 3 cilindri turbo PureTech, dezvoltat de PSA Peugeot Citroën, încununează succesul motorului fabricat deja în peste 100 000 exemplare în centrul industrial din Douvrin (Pas-de-Calais). Premiul «The International Engine of the Year Award» a fost acordat de publicaţia britanică «EngineTechnology International» la Sttugart, în Germania.

   Gama de motorizări în 3 cilindri PureTech, deosebit de performantă, cu o reducere în medie de aproximativ 18% a consumului şi nivelului de emisii CO  comparativ cu gama de motorizări anterioară, include versiunile de 1L şi 1,2L fabricate la Trémery (Moselle) din 2012, cu o capacitate de producţie de 640.000 motoare pe an şi versiunile turbo de 1,2L fabricate din 2014 la Française de Mécanique cu o capacitate de producţie de 320.000 unităţi pe an şi în China la fabrica din Xiangyang cu o capacitate de 200.000 motoare pe an.


Citeşte mai mult...


06/25/2015
Volvo Trucks își certifică toate motoarele pentru utilizarea motorinei sintetice HVO

 

  După teste de exploatare extinse folosind motorină sintetică din surse regenerabile (HVO-Hydrotreated Vegetable Oils), Volvo Trucks a aprobat utilizarea acestui combustibil pentru toate motoarele Euro 5 și pregătește certificarea pentru Euro 6. Motorina tip HVO se comportă la fel ca motorina obișnuită și reduce emisiile de CO2 între 30 și 90 la sută.

  În 2013, Volvo Trucks a început un test de exploatare împreună cu companiile Renova, DHL Freight și OKQ8 pentru a vedea modul în care utilizarea exclusiv a HVO (uleiuri vegetale hidratate) afectează performanțele și componentele motoarelor. Cele șase camioane de test au fost echipate cu motoare Euro 5 și au acoperit aproximativ un milion de kilometri în activități de transport comercial pe o perioadă de doi ani.

 

Citeşte mai mult...


06/19/2015
Analiza : Piata auto după 5 luni din 2015

 

   

  

   Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule

comerciale), au inregistrat, în primele cinci luni ale anului 2015, o creștere de 18,3%

faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

  In interiorul acesteia, avem autoturismele cu  o creștere de 17,9%.

   Si pe plan european observăm în această primă parte a anului o evoluție pozitivă a

segmentului de autoturisme, majoritatea Statelor Membre UE înregistrând creșteri.

Relevant pentru această analiză sunt însă principalele piețe, respectiv (Franța +3,8%,

Germania +3,6%, Italia +15,2%, UK +5,7%).

  In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate  de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind în primele 5 luni din 2015,de 81%, in scădere, totuşi, faţă de luna aprilie 2015, cand ponderea era de 88%, principala cauză a acestei scăderi fiind așteptarea generată de lansarea Programului

“Rabla”. In acest sens, ne aşteptam ca, în următoarele 2-3 luni, această balanţă să se

mai echilibreze într-o oarecare măsură.

 

  Ar  fi   INTERESANT  de  stiut cite  unitati auto au  fost  achizitionate  de  firmele  bugetare  !!

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


07/04/2015
Expozitia : „Bucuria culorii”

 

                       

   Galeria de Arta Elite Prof Art vă invită luni, 6 iulie 2015, ora 19.00, in Cotroceni, strada Doctor Ioan Nanu Muscel nr. 13, București, la vernisajul expoziției cu titlul „Bucuria culorii” a artistei vizuale Dr. Viorica Elena Stan.

   Sensibilitatea reprezintă un mijloc de exprimare a esențelor, din care rezultă un spațiu determinat de forme și perspective. Tablourile pictoriței Viorica Stan emană ludicul, echilibrul și căutarea spontaneității specifice post-impresionismului, dar ridică sentimentul privitorului dincolo de tendința artistică și

Citeşte mai mult...


07/06/2015
Expozitie ARTA CONTEMPORANA

Galeria de Arta Elite Prof Art vă invită  la :

 

 

 

*

Citeşte mai mult...


07/01/2015
Ceai de Lemn Dulce Radacina

  

   COMPOZITIE CHIMICA:
   Saponine triterpenice (glicirizina, acid liquiritic, acid glabric), flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), izoflavone (glabridina), chalcone (izoliquiritozida), cumarine (umbeliferona, herniarina, licumarina), fitosteroli (β-sitosterol), poliholozide, zaharuri (glucoza, zaharoza), amidon, rezine, proteine, substante minerale, etc.

Utilizare administrare

INTERN:
Citeşte mai mult...


06/22/2015
Expozitia : Semne și însemne pentru o poetică picturală

  Semne și însemne pentru o poetică picturală

  

   

 

   Elite Prof Art Gallery si Scoala de Artă Bucuresti vă invită luni, 22 iunie 2015, ora 18,30 la vernisajul expoziției cu titlul ”Semne și Însemne pentru o poetică picturală” in Cotroceni strada Doctor Ioan Nanu Muscel nr. 13, Bucuresti.

   Un spectacol vizual în care experiența anilor de studiu se materializează intr-o serie de lucrări cu conținut tematic variat, expresie a personalității fiecăruia dintre participanți; un eveniment în care fiecare expozant dezvoltă și dezvăluie direcții personale.
Citeşte mai mult...


01/01/1970
Proiect: Interzicerea publicităţii explicite pentru produse medicamentoase în programe radio-tv


  Senatorul UDMR Vegh Alexandru a propus, într-o iniţiativă legislativă, să se interzică publicitatea explicită pentru produselele medicamentoase în programele radio-tv, dar şi interzicerea publicităţii pentru farmacii, care induce ideea că acestea ar fi un model pentru alte farmacii.

Poiectul prevede că se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase în cadrul programelor de televiziune şi radiodifuziune.

Publicitatea pentru alte modalităţi decât cea explicită este permisă numai pentru produsele medicamentoase care se eliberează fără prescripţie medicală, pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agenţia Naţională a Medicamentului.

În propunerea legislativă se mai prevede că este interzisă publicitatea pentru farmacii difuzată în cadrul

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie