Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


11/19/2016
HOTĂRÂRE nr. 826 / 2.11.2016 privind stabilirea tarifelor de asigurare tip RCA , primă maxime

 

 

    HOTĂRÂRE nr. 826 / 2.11.2016 privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 896 din data de 8 noiembrie 2016

   Având în vedere ieşirea recentă din piaţa asigurărilor a unor operatori care vindeau ieftin, dar cu pierderi masive, precum şi situaţiile de dificultate financiară majoră ale unor societăţi din piaţă, fapt ce a generat o evoluţie ascendentă a primelor medii pe piaţă, cu luarea în considerare a volatilităţii ridicate şi a dispersiei extreme a tarifelor de primă RCA pe categorii de risc similare, având în vedere evoluţiile impredictibile ale unor componente de cost ale asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 36 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.


Citeşte mai mult...


01/01/1970
După 10 luni din 2016 creșterea vânzărilor de autovehicule noi este una consistentă


                          

   După 10 luni din 2016 creșterea vânzărilor de autovehicule noi este una consistentă, iar segmentul autovehiculelor rulate înregistrează volume record.
   Cu un volum al vânzărilor în luna Octombrie a acestui an mai mare cu cca. 9,7% decât luna similară de anul trecut (dar cu 3,8% mai puțin decât în luna precedentă), consemnăm, după zece luni din 2016, o creștere a vânzărilor de 17,5% comparativ cu 2015. La această creștere autoturismele contribuie cu un + 17,1%. Cu aceste cifre, se poate aprecia că estimarea noastră din ianuarie a.c. pentru întreg anul 2016 (creștere de 10%-12% a vânzărilor de autoturisme), va fi realizată și chiar depășită de către piață.
   Si pe plan european remarcăm, în primele 10 luni din 2016, o creștere generală consistentă a vânzărilor de autoturisme (+7,2%), cele mai mari piețe (care împreună acoperă cca. 3/4 din totalul SM UE), înregistrând creșteri relativ importante: Franța +4,7%, Germania +4,9%, Italia +16,7%, Spania +10,8% și UK +2,5%.

 

Citeşte mai mult...


11/07/2016
Noua Toyota Corolla

 

  

 

   Noua Toyota Corolla este mai eleganta si mai sigura ca niciodata. Noul sau design futurist se evidentiaza in orice imprejurare, in timp ce interiorul combina tehnologiile intuitive cu un confort exceptional. Acestora li se alatura sistemul de siguranta integrat Toyota Safety Sense, ce va face calatoriile mult mai linistite, prin prevenirea evenimentelor neplacute.

   Cu ajutorul acestora, Corolla citeste semnele de circulatie, te avertizeaza atunci cand depasesti viteza maxima legala sau atunci cand exista riscul unui impact.

Caracteristici principale

  • Comenzi ale sistemului multimedia, plasate pe volan
  • Roată rezervă, utilizare temporară
  • Standard de siguranță 5 stele Euro NCAP

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


12/05/2016
Băncile închid încă 90 de sucursale

 

  

  Conform  zf.ro ,restructurarea sistemului bancar a continuat în primele nouă luni din 2016, 90 de sucursale şi agenţii bancare fiind închise şi 132 de salariaţi plecând din sistem, potrivit datelor transmise de Banca Naţională.

  Însă, ritmul de restructurare a încetinit în acest an după ce pe parcursul anului 2015 circa 1.800 de angajaţi au părăsit sistemul bancar şi reţeaua teritorială s-a ajustat cu aproape 400 de unităţi.

  La sfârşitul lunii septem­brie erau 55.796 de salariaţi la ni­velul întregului sistem ban­car, iar numărul sucursalelor şi

Citeşte mai mult...


12/03/2016
Expozitia “Sculpturi din Ateliere Deschise”

 

          

           Avem deosebita placere sa va invitam la deschiderea expozitiei

              “Sculpturi din Ateliere Deschise”

 ce va avea loc, luni, 5 decembrie 2016, orele 19:00, in spatiul expozitional al Bibliotecii Academiei Romane, Calea Victoriei nr. 125.
   Expozitia, organizata in cadrul Proiectului Contemporanii in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici – Filiala de Sculptura si gazduita de Biblioteca Academiei Romane, marcheza organizarea primei editii

Citeşte mai mult...


11/30/2016
Ziua națională a României


 


  Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august

Citeşte mai mult...


11/29/2016
Sunetul suprem: Signature Series

  

   Signature Series

   Sunet unic Signature

  Ducem experienţa sunetului de înaltă rezoluţie la un alt nivel, de la un sunet pe care îl ascultaţi la un

sunet pe care îl puteţi simţi.

 

 

Creşteţi intensitatea fiecărei note cu sunetul unic transmis de produsele

colecţiei Signature

Totul a început cu revoluţia muzicală iniţiată de legendarul Walkman® Sony în

Citeşte mai mult...


11/30/2016
Bucharest Fashion Week 1-4 decembrie 2016

 

   

 

 

  Cel mai exclusivist eveniment de moda se intoarce in fata dumneavoastra asa cum v-am obisnuit, doar la Ambasad'or Events & Leisure! Un nou concept va asteapta alaturi de gazdele noastre, iar designeri consacrati si debutanti ne vor incanta privirile
   Editia a 26 ne aduce concursurile de frumusete Miss Romania si Top Model Romania, dar si Romanian Fashion Awards si Gala Fotbalului Romanesc! 4 zile fashion! 4 zile pline de stil si eleganta!
   Creatiile vestimentare ce vor fi prezentate in cadrul

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie