Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


01/01/1970
Astazi la ora 12,00 are loc deschiderea oficiala a Salon Auto & Accesorii 2014

   Evenimentul implineste anul acesta 21 de ani de la prima editie si va avea loc la Romaero Baneasa.

   

 

  De asemenea, in decursul acestui an a fost reluat parteneriatul cu APIA - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Prin intermediul acestui parteneriat ne dorim ca piata auto din Romania sa isi canalizeze toate eforturile in ceea ce priveste prezentarea premierelor nationale, a noilor modele cat si a ofertelor dedicate in cadrul Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, evenimentul cu cea mai lunga traditie de desfasurare in Romania.

  Deschiderea oficiala si conferinta de presa a SAB & Accesorii 2014 vor avea loc Joi, 23 Octombrie, ora 12.00 la Romaero Baneasa in prezenta Domnului Dan Mihoc, reprezentant al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) si presedinte onorific al Salonului Auto Bucuresti & Accesorii, Domnului Vasile Boicu – Director General Adjunct al Romaero SA si Domnului Cristian Popescu Piedone – Primar General al Primariei Sectorului 4 precum si a altor reprezentanti ai Ministerelor si Institutiilor Partenere .

 

Citeşte mai mult...


10/22/2014
O firma din China ce produce vehicule electrice cu o singura roata ar putea veni Romania

    O companie din China specializata in productia de vehicule electrice cu o singura roata ar putea intra in curand si pe piata din Romania.


   

 

  Conform  dailybusiness.ro , Changzhou Airwheel Technology a depus cerere la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in vederea inregistrarii brandului "Airwheel". Marca este inregistrata pentru clasa de produse 12, ce cuprinde printre altele vehicule electrice, biciclete electrice si mopede.Tinand cont de acest demers de la OSIM, este posibil ca producatorul chinez sa se lanseze oficial pe piata locala, eventual prin intermediul unor distribuitori.

   Pe site-ul Alibaba, produsele Airwheel sunt vandute engros. Printre modele se gaseste si unul precum cel din imaginea de mai jos, denumit scooter.

    Scooterul Airwheel S3 ajunge la o viteza maxima de deplasare de 18 km/ora si cantareste mai putin de 23 de kilograme.Acesta poate parcurge intre 18 si 65 de kilometru dupa ce a fost incarcat timp de 3 pana la 7 ore.Pe site-ul Alibaba, chinezii mai mentioneaza ca sunt lideri in industria monociclului electric cu auto-echilibrare, Airwheel avand o cota de piata de 60%, cu exporturi in peste 60 de tari. In plus, compania si-a construit deja o retea de distribuitori la nivel mondial, in 35 de tari.De asemenea, produsele Airwheel sunt scoase la vanzare si pe Ebay, cu preturi incepand de la circa 400 de dolari si pana la 4.000 de dolari.

 

Citeşte mai mult...


10/17/2014
Evolutia pietei auto dupa 9 luni din 2014

 

                                    

     Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule 

comerciale) înregistrează, după 9 luni din 2014, o creștere de 26,8% faţă de aceeași 

perioadă a anului trecut.

    În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 27%. 

    Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene 

înregistrând creșteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014 (datele după 9 luni fiind: Franța +2,1%, Germania +2,9%, Italia +3,6%, Spania +17,2%, UK +9,1%). 

In România, în continuare vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către 

persoanele juridice, acestea reprezentând 71% din volumulul total înregistrat pe primele 9 luni din 2014. In interiorului acestei valori medii anuale, ar fi de remarcat faptul că ponderea achizițiilor realizate de către persoanele fizice a scăzut de la 41% in luna mai la 31% in luna septembrie. 

     Un alt aspect analizat de către noi este raportul dintre vehiculele noi si cele rulate. 

Remarcăm faptul că, în aceste nouă luni din 2014, înmatricularile de autoturisme rulate au scăzut cu cca. 3,9% (6.500 unități) comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Cu toate acestea, volumul lor (cca. 160.000 unități în 2014) rămâne ridicat comparativ cu cel al autoturismelor noi (cca. 3 ori mai mare), deși în scădere față de situația din 2013 (când la 9 luni raportul a fost de 4 rulate la unul nou).

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


10/22/2014
Siropul de Visine

                                 

              Compozitie

   Fructe de visin (minim 15 zahar invertit.

Utilizare administrare

Mod de administrare: 2 linguri la un pahar cu apa de izvor de 3 ori pe zi.
Informatiile despre produs nu suplinesc sfatul medicului.

Indicatii

Produsul este obtinut prin macerare la rece si pastreaza integral proprietatile curative ale fructelor de visin. Visinele sunt bogate

Citeşte mai mult...


10/19/2014
medicii pot : - lua MITA; - sustrage sau distruge de înscrisuri ?

     Parlamentul a „redat demnitatea” profesiei medicale aprobând Ordonanța de Urgență nr. 2/2014 a Guvernului Ponta, prin care medicii nu vor mai putea fi asimilați funcționarilor publici, respectiv nu vor mai putea fi condamnaţi conform Codului Penal pentru luare de mită, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, compromiterea intereselor justiției, cumpărarea de influență, delapidarea, abuzul în serviciu, conflictul de interese sau falsul material sau intelectual.

                                                          Citeşte mai mult...


10/19/2014
Spitalul din Dallas unde au fost cazuri de Ebola a devenit un fel de "oraş-fantomă

   Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola şi unde două asistente au luat virusul a rămas aproape gol, pacienţii evitând instituţia medicală, transformată, potrivit postului ABC News, într-un fel de "oraş-fantomă".


 

  

   Un pacient liberian infectat cu Ebola, Thomas Eric Duncan, a murit la Spitalul Presbiterian din Dallas, iar două asistente care l-au îngrijit au luat febră hemoragică, scrie ABC News.

   Cele două asistente nu se mai

Citeşte mai mult...


10/15/2014
vernisajul expoziției personale a pictorului Mihai Sârbulescu.

   Un eveniment Contemporanii, Biblioteca Natională a României
   Spatiul expozițional Symposium, 20 octombrie – 12 noiembrie 2014.
Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că luni, 20 octombrie, orele 19:00, în București, spațiul expozițional Symposium, Biblioteca Natională a României, Bdul Unirii nr. 22, va avea loc

  vernisajul expoziției personale a pictorului Mihai Sârbulescu.

 

                             

 
   Evenimentul marchează startul unei noi direcții de

Citeşte mai mult...


10/15/2014
Cum sa legi /dezlegi sireturile rapid

 

     Ce  este  ZUBITS  ?

 

 

  Legarea si dezlegarea sireturilor nu pot se pot afla pe lista de complicatii de zi cu zi daca puteti face asta de ce nu ?Asta e ideea din spatele Zubits sunt magnetizati cu inchizatori care iau locul arcurilor .

Fiecare pereche de Zubitssunt filetate initial prin sireturile unui set existent de pantofi .

  În schimb, vă fixați doar fețele Zubits

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie