Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


12/19/2014
Piata auto :2014 - primul an de creștere după șase ani de scăderi consecutive

 

                      

 

   Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) înregistrează, după 11 luni din 2014, o creștere de 24,1% faţă de aceeași perioadă a anului  trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 23,4%.

   Astfel, anul 2014, devine  primul an de creștere al pieței auto după șase ani consecutivi de scăderi puternice.

   Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene

înregistrând creșteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014 (datele după 11 luni

fiind: Franța +1,1%, Germania +2,6%, Italia +4,3%, Spania +18,1%, UK +9,4%).

In România, în continuare vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către

persoanele juridice, acestea reprezentând 72% din volumulul total înregistrat pe primele 11  luni din 2014. In interiorului acestei valori medii anuale, ar fi de remarcat faptul că ponderea  achizițiilor realizate de către persoanele fizice a scăzut de la 41% in luna mai la 28% in luna  noiembrie.

   Un alt aspect analizat de către noi este raportul dintre vehiculele noi si cele rulate.

Remarcăm faptul că, în aceste 11 luni din 2014, înmatricularile de autoturisme rulate au

scăzut cu cca. 2% (4.200 unități) comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Cu toate acestea,  volumul lor (cca. 200.000 unități în 2014) rămâne ridicat comparativ cu cel al autoturismelor  noi (de cca. 3 ori mai mare), deși în scădere față de situația din 2013 (când raportul a fost de  4 rulate la unul nou).

 

Citeşte mai mult...


12/19/2014
Autostradă nefinalizată, inaugurată azi,

 

 

   Cea mai mare parte a autostrăzii Nădlac - Arad se va deschide azi circulaţiei rutiere, deşi lucrările nu sunt încă finalizate.

   Nu are montate panourile antiorbire şi nici gardurile de pe margine. Constructorii dau însă asigurări că ce a mai rămas de făcut nu va pune în pericol vieţile şoferilor şi că totul va fi gata până la sfârşitul lui ianuarie. În urmă cu exact trei ani aceeaşi promisiune o făceau şi constructorii care au deschis circulaţiei autostrada Arad-Timişoara.

   Muncitorii lucrează de zor la primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad. Chiar dacă drumul de mare viteză ar fi trebuit inaugurat în ianuarie anul viitor, constructorul a decis să-l deschidă circulaţiei mai devreme, pentru a uşura accesul către vamă, înainte de sărbători.

   „Unele le vom termina până la sfârşitul lui ianuarie, altele vor mai dura un pic, mă refer în principal la racordul electric pentru asigurarea iluminatului în nodul rutier care durează mai mult”, spune Adrian Adler, reprezentantul constructororului autostrăzii Nădlac – Arad.

 

Citeşte mai mult...


12/17/2014
Mãsuri adoptate de Germania ce afecteazã libertatea serviciilor pe piața europeanã de transport

    Quo vadis, Uniunea Europeana?
   Germania impune un salariu minim transportatorilor din alte State Membre, alãturându-se statelor vestice care adoptã mãsuri împotriva libertãții serviciilor în UE.

   Amenda pentru nerespectarea salariului minim în Germania poate ajunge pânã la 500.000 Euro !


                   
  
  Începând cu 1 ianuarie 2015, Germania introduce un salariu minim legal în valoare brutã de 8,50 Euro pe orã, care se va aplica și șoferilor profesioniști strãini care efectueazã operațiuni de transport internațional de marfã și persoane cãtre și din Germania, cabotaj sau tranzit pe teritoriul Germaniei.
  Pentru fiecare orã lucratã de un șofer român pe teritoriul german, se va aplica salariul minim din Germania – și nu cel din România. 
   Legea completã privind reglementarea salariului minim pe economie în Germania (MiLoG) – varianta originalã în limba germanã și traducerea în limba românã pot fi consulate pe www.untrr.ro .

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


12/21/2014
Comisia de apărare: Legea privind securitatea cibernetică nu se adresează persoanelor fizice


                  

  Comisia de apărare a Senatului precizează, într-un comunicat transmis sâmbătă, că proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet, prevederile aplicându-se "persoanelor juridice de drept public sau privat".

  "Proiectul de lege nr 580/2014 privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet. Prevederile legii se aplică «persoanelor juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietari, administratori, operatori sau utilizatori de infrastructuri

Citeşte mai mult...


12/20/2014
Grup Servicii Petroliere acuză ANAF de abuzuri


                              

  Grup Servicii Petroliere (GSP) susţine că este ţinta a numeroase abuzuri din partea angajaţilor ANAF subordonaţi vicepreşedintelui instituţiei Florin Tunaru, ANAF derulând o inspecţie fiscală la GSP care durează de aproape doi ani, mult peste termenul legal, şi continuă abuziv deşi a fost suspendată.

  "Începând cu luna noiembrie, GSP a fost ţinta unor numeroase abuzuri săvârşite de funcţionari publici ai statului, angajaţi ai ANAF, aflaţi în subordinea domnului Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, coordonator

Citeşte mai mult...


12/19/2014
De la 1 ianuarie CRESTE preţul energiei furnizate populaţiei

  

    Preţul mediu al energiei electrice vândute la tarif reglementat clienţilor casnici care nu şi-au schimbat furnizorul de energie va creşte de la 1 ianuarie cu 0,26%, ca urmare a majorării valorii unor componente de preţ ale tarifelor reglementate şi a reducerii altora.

  "Impactul tarifelor aprobate începând cu 1 ianuarie 2015, va duce la o creştere de 0,26%, sub cea estimată iniţial, a preţului mediu de vânzare a energiei electrice la tarifele reglementate faţă de cele realizate în semestrul al doilea din

Citeşte mai mult...


12/19/2014
EXPOZITIA « PEISAJE »

   

  

                     

                                EXPOZITIA «  PEISAJE »

      Pictura și, în general arta, este întruchiparea unor gânduri. Pictura nu înseamnă numai o aglomerare de culori, lumini și umbre, desene mai conturate sau mai estompate, ci o frământare lăuntrică ce încearcă să evadeze din sufletul artistului, sub forme și culori mai mult sau mai puțin plăcute. Gustul nu se pune în discție, dar o educație estetică se

Citeşte mai mult...


12/18/2014
Cine este Alina Gorghiu ?

  Alina Gorghiu  este  prima   doamna   presedinte  de partid din Romania


   

 
   Alina-Ștefania Gorghiu (născută la 16 septembrie 1978), este un avocat și om politic român, membră a Partidul Național Liberal. Până în anul 2004 a îndeplinit funcția de consilier local pentru București, Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie