Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


04/16/2014
Relansarea liniei de produse pentru motociclete a companiei LIQUI MOLY – 40 de produse noi

         LIQUI MOLY şi-a revizuit sistematic linia de produse pentru motociclete.

  

   Specialistul german de aditivi şi ulei pentru motor introduce noi uleiuri şi aditivi.

   O nouă sistematică trebuie să faciliteze orientarea în sortiment. „Prin această extindere oferim acum un program complet în materie de produse pentru autovehiculele pe două roţi“, declară Carlos Travé, General Manager 2-Wheel la LIQUI MOLY.

   „Un astfel de sortiment vast pentru motociclete nu are nimeni.“

  Odată cu relansarea are loc şi redenumirea liniei de produse pentru motociclete de la „Racing“ la „Motorbike“. „‘Racing‘ s-a adresat în special şoferilor sportivi, însă de produsele noastre poate profita orice conducător de motocicletă“, afirmă Carlos Travé. Linia Motorbike a fost extinsă la 40 de produse noi. Aici LIQUI MOLY profită de experienţa sa îndelungată din domeniul auto. La toate diferenţele între vehiculele pe două şi patru roţi este vorba în ambele cazuri de motoarele de ardere. Şi aici se află competenţa centrală a companiei LIQUI MOLY. Este introdusă pe piaţă o grupă completă de uleiuri de motor pentru motocicletele de teren.

 

Citeşte mai mult...


04/15/2014
Piata auto are o creștere de 21,7% faţă de aceeași perioadă a anului trecut

                   Trimestrul I 2014   a  fost   pozitiv chiar și fără volumele din Programului “Rabla” 

                     

 

   Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule 

comerciale), înregistrează în Trimestrul I din 2014 o creștere de 21,7% faţă de aceeași 

perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 19,1%.    Este pentru prima dată din 2009 până acum când în Trim. I se înregistrează o creștere față de anul precedent și cea mai mare creștere pe această perioadă din 2007 până în 

prezent (a mai existat doar în 2008, dar numai de 17%). 

Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene 

înregistrând creșteri destul de importante (Franța 3,3%, Germania 5,6%, Italia 6%, Spania 

11,8%, UK 13,7%). 

In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de 

către persoanele juridice (84% din volumulul total înregistrat pe Trim. I din 2014). 

Pe de altă parte, un aspect ce merită semnalat, este faptul că înmatricularile de 

autoturisme rulate au scăzut cu 11,6% față de trim. I 2013. Cu toate acestea, volumul lor 

(46.800 unități în T1 2014) rămâne ridicat comparativ cu cu cel al autoturismelor noi (cca. 3,5  ori mai mare), deși în scădere față de situația din Trim. I 2013 (când au fost 4,7 rulate la unul  nou). 

 

Citeşte mai mult...


04/06/2014
Programul rabla 2014

   Administratia Fondului de Mediu a publicat luni lista producatorilor/dealerilor validati si respinsi in Programul 'Rabla 2014'

                        

   

Conform unui comunicat al AFM, din cele 107 dosare depuse de producatorii/dealerii auto, 87 au fost aprobate si 20 au fost respinse. 

Dosarele admise in programul 'Rabla 2014' au fost depuse pentru un numar total de 230 de puncte de lucru/agenti autorizati care vor putea comercializa autovehicule in cadrul programului din acest an.Contestatii pot fi depuse in termen de cinci zile, incepand de marti, 1 aprilie 2014, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, informeaza Agerpres.

Distributia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judete, in functie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritoriala, ci in functie de cerere, tichetele electronice urmand sa fie extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto, pe masura ce se inscriu solicitantii.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


04/19/2014
Un bărbat a construit o casă de vis cu doar 9.000 de dolari

   Steve Areen a construit o casă tip dom în doar şase săptămâni, folosind aproape în totalitate materiale naturale, iar costul total al construcţiei a fost de sub 9.000 de dolari.

           

   Regulile nu sunt atât de stricte în Tailanda, astfel încât Steve nu a avut nevoie de avize pentru construcţie, fapt care a scurtat mult timpul. Pentru anumite aspecte, precum încălzirea apei şi iluminare, ingeniosul bărbat a trebuit totuşi să apeleze la metode convenţianale, precum instalaţia de energie electrică.

   Este prima casă

Citeşte mai mult...


04/18/2014
Antonio este un băiețel cu o cataractă congenitală

   DONÂND   FIECARE  100 de   LEI,  CAMELIA POTEC,  MIHAI LEU,  VIRGIL STĂNESCU,  AMATTO  ZAHARIA  ȘI  RUXANDRA DRAGOMIR  VOR  SĂ  STRÂNGĂ  BANI  PENTRU  OPERAȚIA  LUI ANTONIO

                   

      Antonio este un băiețel în vârstă de 12 ani. El s-a născut cu o cataractă congenitală, iar acum aceasta s-a marit si a devenit glaucom! Pe 12 mai, trebuie să i se facă o operație complicată, o eviscerație, adică i se va scoate ochișorul și va fi protezat.
     Pentru aceasta operatie este nevoie de

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Drob de curcan

            Daca vrei sa incerci si retete noi de Paste, alege-o pe cea de                                                        drob de curcan.


                       

 

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 6-8.

Complexitate: usor.

Ingrediente

01/01/1970
Spitalul Clinic “Prof.Dr.D.Bagdasar”

 

     Actualul Spital Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni s-a dezvoltat pe platforma Spitalului Central de Boli Nervoase si Endocrinologie (Spitalul Nr. 9), a carui constructie si dotare a debutat in 1909 si s-a terminat in 1912, si a devenit in scurt timp, la inceputul secolului, centrul de referinta al tarii in ceea ce priveste patologia neurologica si psihiatrica.

                       

   Dispus in sistem pavilion, corespunzand celor mai noi standarde arhitectonice spitalicesti ale epocii, Spitalul Central de Boli Nervoase si ulterior Endocrinologice a

Citeşte mai mult...


04/14/2014
BCR elimină comisioanele OUR garantat pentru plăţile în valută către bănci din cadrul Grupului Erste

   Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplica pentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci din cadrul Erste Bank Group.

                     

   Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferentă tranzacţiilor în valută potrivit căreia comisioanele tuturor băncilor de pe traseul plăţii sunt suportate de către ordonator. Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontării ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul plăţii este acum suportat de ordonator o singură dată, la efectuarea plăţii.

Eliminarea comisionului OUR garantat

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie