Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


01/30/2016
Ford a obţinut anul trecut un profit de 10,8 miliarde de dolari, record în istoria companiei


                         

   Conform  MEDIAFAX,Grupul auto american Ford a înregistrat anul trecut un profit înainte de taxe record, de 10,8 miliarde dolari, în creştere cu 48% faţă de anul anterior, în contextul în care compania a revenit pe profit în Europa, a înregistrat un câştig record în Asia-Pacific şi rezultate bune în America de Nord.

  Veniturile au avansat cu 3,8%, la 149 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de aproape şase ori, la 7,4 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al grupului, al doilea mare producător auto american.

 

Citeşte mai mult...


01/27/2016
Just Classics reprezinta Romania la cel mai important raliu de masini istorice

 

   

 

   Pentru al cincilea an la rand, echipa Just Classics ia parte la Rallye Monte-Carlo Historique. Cea de-a 19 –a editie a raliului din Monte-Carlo incepe astazi si se desfasoara in perioada 27 ianuarie – 3 februarie 2016. Anul acesta echipa Just Classics are in componenta ei nu mai putin de sase echipaje, dintre care doua sunt din Romania, doua din Grecia si cate unul din Italia si Anglia.

   Rallye Monte-Carlo Historique pastreaza formatul original de la inceputul anilor 1900, avand start din mai multe orase din Europa (Oslo, Glascow, Copenhaga, Reims, Barcelona si Bad Homburg), iar lungimea totala a raliului variaza intre 2.300 km si 4.000 de km, in functie de orasul de pornire. Sambata, in data de 30 ianuarie, toate echipajele au stabilit ca punct de intalnire: Saint Andres les Alpes, inainte de plecarea in prima Proba Speciala.

 

Citeşte mai mult...


01/20/2016
Analiza evolutie piata auto in anul 2015

 

  

 

   Pe ansamblul pietei, livrarile totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au inregistrat, pe intreg anul 2015, o crestere generala de 20,2% comparativ cu anul 2014.

  In interiorul acestei cifre, avem autoturismele cu o crestere de 18,7%. Aceasta evolutie, care poate fi caracterizata ca fiind peste asteptarile pietei (in ianuarie 2016 urma sa intre in vigoare reducerea cu 4 puncte procentuale a TVA), a avut loc in conditiile in care in Trim. IV al anului 2015 s-a inregistrat o crestere generala semnificativa (+31,2%) fata de perioada similara din 2014.

  Si pe plan european remarcam o crestere generala consistenta a vanzarilor de autoturisme, respectiv +9,3% pe intreg anul 2015. Practic, cu exceptia unei singure tari, toate statele membre UE au inregistrat cresteri. Este astfel evident faptul ca in cele mai mari piete auto din UE, anul 2015 consemneaza cresteri relativ importante la categoria autoturisme, astfel: Germania +5,6%, UK +6,3%, Franta +6,8% si Italia +15,8%, Spania +20,9%.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


02/09/2016
Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni

    Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni

 

   

 

   Ingrediente: 2 oua, 2 linguri de zahar 2 linguri de faine, 2 linguri de ulei, 100 gr capsuni 25 ml cognac, menta 25 gr unt 25 gr zahar sos de capsuni), inghetata de vanilie Plus praf de cop si esenta vanilie, sirop de caramel care se poate cumpra sau se face din 100 gr zahar 25 de gr unt si 25 gr smanatana pentru

Citeşte mai mult...


02/07/2016
SCHIMBAREA CLIMEI aduce VREME EXTREMĂ

 

  


   2015 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată. Numai în India și Pakistan valurile de caldură fără precedent au luat mii de vieți. California a fost lovită de cea mai cumplită secetă din ultimul mileniu, iar în Oceanul Pacific are loc unul dintre cele mai intense fenomene „El Nino” de când se efectuează măsurători. Acum zece ani, cercetătorii nu se puteau pune de acord dacă planeta se încălzește sau se răcește. Astăzi, dovezile incontestabile i-au convins până și pe cei mai sceptici că „încălzirea globală” nu mai este doar

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2015 au însumat 23,445 milioane


    

   Mai puțin de 10 milioane de turiști s-au cazat anul trecut în structurile de primire turistică din țară, majoritatea fiind români, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

  Potrivit INS, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2015 au însumat 9,898 milioane, în creştere cu 17,2% faţă de cele din anul 2014.

  Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în anul 2015 77,4% (7,664 milioane mai exact),

Citeşte mai mult...


02/02/2016
NASA’s Super Guppy Gives Mars-Bound Spacecraft A Lift

 

 

 

  Today the Orion capsule, NASA’s spacecraft designed to bring humans to Mars, starts its next phase of development at Kennedy Space Center. The remarkable part is that just this morning, that large spacecraft was at NASA’s Michoud Assembly Facility in New Orleans.

   In order to carry Orion from New Orleans to Cape Canaveral, NASA recruited their Super Guppy aircraft. The Super Guppy has a cargo area that is 25 feet tall, 25 feet wide and 111 feet long. The jumbo plane can carry over 26 tons worth of cargo and is

Citeşte mai mult...


01/26/2016
Ce coafura sa alegem daca avem părul subţire ?

                                     

   Conform  yve.ro,un păr subţire nu înseamnă neapărat un aspect plat şi lipsit de viată. Aveţi metode pentru îmbunătăţirea aspectului şi texturii părului, chiar şi dacă alegeţi să lăsaţi lung părul subţiat.

   Coafarea părului subţire e una din aceste opţiuni. Prin alegerea produselor potrivite, puteţi da mai mult volum şi grosime părului.Coafurile care merg cel mai bine cu părul subţire sunt tunsorile scurte, astfel că părul nu mai e aşa greu. Cu

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie