Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


02/04/2015
Toyota estimează un profit record pentru anul fiscal 2014/2015, de 15,8 miliarde euro

                           

   Toyota Motor estimează un profit net record de 2.130 miliarde de yeni (15,83 miliarde euro) pentru anul fiscal 2014/2015, în creştere cu 6,5% faţă de prognoza din noiembrie şi cu 17% raportat la precedentul an fiscal, pe fondul deprecierii monedei japoneze şi al costurilor în scădere.

   În noiembrie, liderul pieţei auto globale anticipa un profit de 2.000 miliarde yeni (14,86 miliarde euro) pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie. În anul fiscal 2013/2014, Toyota a înregistrat un profit net de 1.820 miliarde de yeni (14,86 miliarde euro).

   Profitul operaţional al grupului a fost de asemenea revizuit la un nivel record de 2.700 miliarde de yeni (20,07 miliarde euro), în urcare cu 200 miliarde de yeni comparativ cu prognoza anterioară, se arată într-un comunicat al grupului.

   Veniturile consolidate sunt estimate la 27.000 miliarde de yeni (200,7 miliarde euro), în creştere de la un rezultat de 26.500 miliarde de yeni (197 miliarde euro) anticipat în noiembrie.

 

Citeşte mai mult...


01/31/2015
Calendar LIQUI MOLY 2015

 

  

  The German oil and additive specialist LIQUI MOLY has again found a very special location for its new pin-up calendar: the Maxhütte Steel Works in Bavaria.

14 models posed in the abandoned steel plant. These tastefully staged photographs are intended to make everyday life in the workshop more pleasant. The Maxhütte Steel Works was once a major steel plant with over 9,000 employees. Although the blast furnaces have cooled down some time ago, the temperature in the plant rises again when the LIQUI MOLY models take over these industrial ruins. They inspect control cabinets, lubricate the equipment and put the laboratory back into operation. Dust, rust and slag are present everywhere; all of the shots speak of the past and decay. The appeal of these pictures is the juxtaposition of the models and their surroundings: Young women in old industrial ruins, slender bodies in front of machines weighing many tons.

Citeşte mai mult...


01/29/2015
Analiza Piata Auto a anului 2014

 

  

 

   Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale)
au înregistrat pe întreg anul 2014, o creștere de 21,5% comparativ cu anul trecut. În interiorul  acestei creșteri, avem autoturismele cu + 20,5%.

   Astfel, anul 2014, devine primul an de  creștere al pieței auto după șase ani consecutivi de scăderi puternice.
   Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene înregistrând creșteri ce consolidează un trend ascendent și pentru anul 2015.

    Pe  ansamblul UE, în 2014 s-au înmatriculat cu 5,7% mai multe autoturisme decât în 2013, cele mai mari creșteri fiind înregistrate în Portugalia (34,8%), Irlanda (29,6%), Croația (22,3%) și  România (21,6%). In statele cu peste 1 mil. de autoturisme înmatriculate anual, creșterile  procentuale au fost ceva mai modeste (Germania: total piață 2,95 mil., creștere 2,9%; UK: 2,26  mil., +9,3%, Franța: 1,79 mil., +0,3%; Italia: 1,3 mil., +4,2%).

 

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


03/02/2015
Expozitia "Ecoul culorilor"

 

                   

   Astazi  luni, 2 martie, ora 17.30 la SALA FOAIER a Cercului Militar Bucuresti unde va avea loc vernisajul expozitiei

    "Ecoul culorilor"

   Expozitia este o initiativa a Scolii de Arta, sub indrumarea d.rei expert consultant Lucia Stefania Segarceanu, ce urmareste promovarea artei a frumosului si creativitatii.

   In deschidere, ne va incanta cu prezenta si talentul sau remarcabil soprana Carmen Angheloiu de la Opereta Romana Bucuresti.

 

 

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Senatul acuzat de tradare nationala

  

  Conform  celor  de  la  stiripesurse.ro,Senatul Romaniei este acuzat de tradare nationala pentru ca a respins adoptarea unei legi care urmarea interzicerea secesionismului si a autonomiei teritoriale.

"Senatul României a respins cu o largă majoritate proiectul meu de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism. Așadar, Senatul României este de acord cu autonomia teritorială și cu secesionismul, pe care nu dorește să le interzică prin lege, lăsând astfel cale liberă celor care desfășoară demersuri tot mai insistente în acest sens.

Este o rușine că Senatul României, Camera Superioară a Parlamentului, încurajează astfel

Citeşte mai mult...


02/26/2015
Spitalul "Grigore Alexandrescu", nominalizat "cel mai bun spital" de Europe Business Assembly


 

  Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti a fost nominalizat la premiul pentru "cel mai bun spital", de Europe Business Assembly (EBA) din Marea Britanie, decernarea distincţiilor având loc pe 21 aprilie la Londra.

  "Spitalul nostru a fost ales în urma unor sondaje statistice media de specialitate, date de la conferinţe şi corporaţii,expoziţii medicale. La selecţie s-a ţinut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituţiei cu echipamente moderne, declaraţii pozitive ale pacienţilor, acreditări naţionale şi internaţionale", a explicat managerul spitalului, Dan Mircea

Citeşte mai mult...


02/25/2015
Expozitie internationala de pisici de rasa Magnificats

                     

   Clubul felin Stammbaum Ev din Germania, sub brand-ul Magnificats, in parteneriat cu Romexpo, in cadrul Petexhibition 2015, organizeaza in pavilionul C2, in zilele de 27 februarie-1 martie 2015, intre orele 10-18 expozitia internationala de pisici de rasa sub egida WCF (World Cat Federation) .


Juriul va fi compus din Anneliese Hackmann (Germania) Presedinte WCF, Andreas Mobius (Germania),, secretar general WCF, Francoise Dubois (Franta) si Edina Reposa (Ungaria).

Publicul va avea posibilitatea sa admire diverse rase, intre care, pentru prima oara in Romania

Citeşte mai mult...


01/01/1970
WONDER WOMAN- "Arta de a trece PESTE"

   

   Pentru ca seara de 8 martie sa te prinda in forma ta cea mai buna, vino la pranz si petrece o ora si jumatate de exercitii pentru a-ti amplifica energia si cunoasterea.
   WONDER WOMAN- "Arta de a trece PESTE", din seria “Exercitii pentru femei”
Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie