Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


09/21/2016
Renault va muta în Maroc producţia Logan Break MCV


   

   

      Conform  MEDIAFAX,Compania auto Renault a decis relocarea în Maroc, din 2017, a liniei de producţie Logan Break MCV, aflată în prezent la Piteşti, anunţă Jean-François Gal, directorul Uzinei Renault Tanger, citat de site-ul L'Usine Nouvelle.

   "Vom prelua producţia acestui model fabricat în prezent în România (Logan Break MCV - n.red.) începând din primul trimestru al anului 2017", a declarat Jean-François Gal.

  Directorul Uzinei Renault Tanger a explicat că mutarea producţiei Dacia/Renault Logan Break MCV va necesita investiţii suplimentare, în valoare de circa 20 de milioane de euro.


  Trebuie  remarcat  si   faptul  ca  uzina  de  linga  Pitesti  a  fost  principalul  beneficiar  al  " programului  RABLA ".

  **  Automobile Dacia S.A. este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparține grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societății îl constituie producerea și comercializarea de automobile, piese auto, mașini unelte și instalații pentru industria de automobile.
 

 

Citeşte mai mult...


09/13/2016
HEXOL 2016 - PRIMUL SEMESTRU MAI BUN DECÂT ÎN 2015


 


   Producătorul de lubrifianți Hexol® a încheiat primul semestru al anului 2016 cu o creștere semnificativă față de perioada similară a anului precedent.

   În raport cu primul semestru al anului 2015 cifra de afaceri a companiei a înregistrat o creștere de 13%. Reușita este datorată în primul rând atenției acordate activității de export.

   În 2016, Hexol® se află pe același drum al creșterii pe care a pornit anul trecut. Am ales să consolidăm relațiile existente cu partenerii noștri, atât pe plan intern cât și pe plan internațional. Exportul și abordarea de noi piețe, pe care ne-am făcut simțită prezența din ce în ce mai consistent, s-au dovedit a fi motorul principal al creșterii din primul semestru al anului. Aceste segmente de activitate au înregistrat o creștere de excepție de peste 400%, atingând la această oră peste 30% din vânzările noastre - declară președintele companiei, d-l Daniel Condratov.

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Analiza pieței auto după opt luni din 2016

 

  

 

   Cu un volum al vânzărilor în luna august a acestui an mai mare cu cca. 25% decât luna similară de anul trecut, consemnăm, după opt luni din 2016, o creștere a vânzărilor de 16,1% comparativ cu 2015. La această creștere autoturismele contribuie cu un + 14,8%. Cu aceste cifre, putem fi încrezători că estimarea pe care am făcut-o la începutul anului va fi realizată de către piață (creștere de 10%-12% a vânzărilor de autoturisme).
   Si pe plan european remarcăm în primele 8 luni din 2016 o creștere generală consistentă a vânzărilor de autoturisme, cele mai mari piețe (care împreună acoperă cca. 3/4 din totalul SM UE), înregistrând creșteri relativ importante: Franța +6,1%, Germania +5,4%, Italia +17,1%, Spania +11% și UK +2,8%.
Este deja de notoritate faptul că principalul motor al vânzărilor pe segementul autoturisme, îl reprezintă categoria persoanelor juridice. Acestea ajung sa dețină, pe ansamblul primelor 8 luni, o pondere de 70%, care va crește până la sfârsitul anului pe fondul consumării treptate a Programului „Rabla”.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


01/01/1970
UNTRR : Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar

Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de ce țin la secret din ce se compune prețul RCA ?!

    Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Indicatori monetari – august 2016


  


   Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârşitul lunii august 2016 un sold de 295 711,4 milioane lei. Faţă de luna iulie 2016 aceasta s-a majorat cu 0,5 la sută (0,5 la sută în termeni reali), iar în raport cu august 2015 masa monetară s-a majorat cu 12,7 la sută (13,0 la sută în termeni reali).

 

Citeşte mai mult...


09/26/2016
Expozitia : Maestrii Pictura - Sculptura ESTIVAL

 

                   

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Sistemul de implant Paltop


   

   Sistemul de implant Paltop vine cu noi oportunităţi pentru chirurgi, practicieni, pacienţi şi laboratoare dentare. Sistemul se bazează pe experienţa medicală combinată cu cel mai înalt nivel de inginerie şi proceduri moderne al tratamentului de suprafaţă.

   Paltop este o companie cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul implantologiei dentare, formată dintr-o echipă de experţi în cercetarea ştiinţifică, în chirurgie dentară şi inginerie în domeniul implantologiei. Sistemul Paltop Advanced s-a dezvoltat pentru a simplifica procedurile medicale folosite în implantologia contemporană. Sistemul aduce o estetică avansată prin conceptul

Citeşte mai mult...


09/08/2016
Targul international INDAGRA

 

 

                        INDAGRA
   Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei

– Cel mai mare si important eveniment agricol din Romania, targul INDAGRA organizat de catre ROMEXPO in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, se va desfasura in perioada 02 – 06 noiembrie 2016, atat in interior cat si pe platformele exterioare.

Evenimentul reprezinta cea mai complexa manifestare de acest gen din Romania, avand

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie