Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


05/18/2016
Analiza piata auto luna Aprilie 2016

   

 

   Aprilie 2016  este  prima lună din acest an în care vânzările scad comparativ cu luna anterioară.
   Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat, în primele patru luni din 2016, o creștere generală de 14,4% comparativ cu aceeași perioadă din 2015, cifră în interiorul căreia avem autoturismele cu o creștere de 9,4%. Din analiza datelor istorice referitoare la vânzări, consemnăm faptul că luna aprilie din 2016 este cea mai bună lună aprilie din ultimii 6 ani (2011 - 2016).
  Si pe plan european remarcăm o creștere generală consistentă (+8,5%) a vânzărilor de autoturisme după 4 luni din 2016. Practic, majoritatea statelor membre UE au înregistrat creșteri în aceste prime patru luni din 2016, relevante fiind pentru analiza noastră rezultatele înregistrate în cele mai mari piețe (împreună acoperă cca. 3/4 din total UE): Franța +7,9%, Germania +5,6%, Italia +18,6%, Spania +10,3% și UK +4,4%.

 

 

Citeşte mai mult...


05/15/2016
Nissan cumpără o participaţie de 34% şi devine cel mai mare acţionar la Mitsubishi


           

   Nissan Motor va cumpăra o participaţie de 34% din Mitsubishi Motor, în condiţiile în care al doilea producător ca mărime din Japonia vine în ajutorul companiei auto măcinată de scandalul testelor frauduloase, informează Bloomberg.

   Mitsubishi va vinde acţiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari către Nissan. Achiziţia va propulsa Nissan ca cel mai mare acţionar în cadrul Mitsubishi Motors.

   Carlos Ghosn, CEO Nissan, mizează pe o scădere a valorii de piaţă a Mitsubishi cu peste 40%, pentru a prelua o parte semnificativă din companie. Nissan are un parteneriat cu Mitsubishi pe divizia de minicars, crucial pentru piaţa din Japonia.

 

Citeşte mai mult...


05/10/2016
Record după record la LIQUI MOLY
  •  
  • Dublã loviturã: Dupã martie urmeazã aprilie, ca luna cu cea mai mare cifrã de afaceri din istoria companiei
  • Obiectivul în privinþa cifrei de afaceri se cifreazã pentru prima datã la jumãtate de miliard de euro


    Pentru sportivii de top de talia unui Usain Bolt sau Michael Phelps recordurile fac parte din cotidian. Atletul jamaican şi înotătorul american adună titlu după titlu şi îşi doboară continuu propriile recorduri. Cu cifra sa de afaceri din luna aprilie, specialistul german în uleiuri de motor şi aditivi LIQUI MOLY şi-a bătut propriul record în materie, stabilit în luna martie. 45,1 milioane euro reprezintă pentru compania producătoare de lubrifianţi cel mai bun rezultat de la înfiinţarea firmei acum aproape 60 de ani.

   Cu recordurile în materie de cifră de afaceri care au fost stabilite în martie şi aprilie, compania a dat o dublă lovitură. În luna martie LIQUI MOLY a înregistrat o cifră de afaceri de 42,4 milioane euro, cu 14 procente mai mult decât în luna martie a anului precedent şi un record al tuturor timpurilor – până la finalul lunii aprilie. Căci al doilea trimestru a început exact aşa cum s-a încheiat primul: cu o cifră de afaceri record. 45,1 milioane de euro este cifra din registrele contabile pentru luna aprilie. Acest record se situează cu 15 procente peste cifra de afaceri a lunii aprilie 2015. „Nu ne bazăm pe un sprint final puternic, ci apăsăm cu putere pe acceleraţie încă din ianuarie“ - așa a comentat recordurile succesive stabilite de companie asociatul-director general al LIQUI MOLY GmbH, Ernst Prost.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


05/25/2016
Clusterizarea, șansa turismului balnear din România


 

  Clusterizarea (asocierea prin clustere) reprezintă șansa turismului balnear din România, a declarat Costin Lianu, Membru fondator CLUSTERO, Asociatia Clusterelor din România, în cadrul seminarului “Perspectivele industriei balneo din România”, organizat miercuri la București, de către de Centrul USH Pro Business împreună cu Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

   Costin Lianu a subliniat că operatorii din industria balneo din România trebuie să conștientizeze faptul că avantajele competitive obținute în urma asocierii într-un cluster sunt infinit mai multe decât cele pe care o companie le poate obține

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Remedii naturiste pentru combaterea hipertensiunii

 

 

   Conform statisticilor Asociatiei Americane pentru Boli Cardiovasculare, unul din 3 adulti din Statele Unite sufera de hipertensiune.
   Printre principalele cauze ale hipertensiunii se numara greutatea peste limita recomandata, consumul excesiv de sare, consumul frecvent de alcool, stresul accentuat si un stil de viata inactiv.
Cele mai frecvente simptome asociate cu hipertensiunea sunt starile de ameteala, durerile de cap si epistaxisul (sangerarile nazale).
Atentie, insa, la faptul ca hipertensiunea poate sa fie asimptomatica in etapa de debut.
Un stil de

Citeşte mai mult...


05/17/2016
EXPOZITIA de PICTURA SI DESEN "JOCUL CULORII".

 

   GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART SI DR. VIORICA ELENA STAN VA INVITA SAMBATA 21 MAI 2016, ORELE 18,00
    LA VERNISAJUL EXPOZITIEI DE PICTURA SI DESEN "JOCUL CULORII".

   "Pictura este o imensa placere pentru mine Dr. Viorica Elena STAN,.

EXPOZITIA VA FI DESCHISA LA GALERIA DE ARTA ELITE PROF ART COTROCENI, STR. DR. NANU MUSCEL NR.13
IN PERIOADA 18 28 MAI 2016.

PROGRAM DE VIZITARE:
-  L V 11,00

Citeşte mai mult...


01/01/1970
BCR majorează de luni avansul la credite şi scade perioada maximă de rambursare


  


   Banca Comercială Română (BCR) mărește, începând de astăzi, 9 mai 2016, avansul minim la creditele ipotecare imobiliare Casa Mea la 35%.

  Odată cu noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

   "Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile

Citeşte mai mult...


05/05/2016
Expoziția “Sakura”

 

                         

 

    Lidia Alina Nicolae, artist vizual vă invită la vernisajul expoziției “Sakura” care va avea loc vineri 6 mai 2016 de la ora 19:00 la Galeria Elite Prof Art din strada Ion Nanu Muscel nr. 13, Cotroceni, București.

  Expoziția poate fi vizitată în perioada 6-15 mai.

  Așezate la linia de demarcație între grafic și pictural, lucrările din expoziția “Sakura” reliefează în culori de apă atent alese, subiecte de o

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie