Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


01/01/1970
Taxa de pod de la Fetesti se va putea achita si prin SMS si distribuitorii autorizati

In ce constau modificarile?

Trecerea prin statia de taxare se va efectua pe 3 benzi pe sens, din care benzile 2 si 3 vor fi cu trecere libera fara bariere pentru plata efectuata prin SMS si distribuitorii autorizati si Banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi in continuare cu bariera si numai pentru plata cash.

Cand trebuie achitat tariful?

Soferii vor avea posibilitatea sa achite tariful in afara Agentiei de Incasare Fetesti, in avans sau pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii.

 

Citeşte mai mult...


04/17/2015
Analiza Piata Auto din Romania - Martie 2015

   Evolutia  Pietei  Auto  in Romania

 

 

 

    Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), au crescut în Trimestrul I din 2015 cu 15,8% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. In interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 16,8%.
  Si pe plan european observăm o evoluție pozitivă la acest început de an în care creșterea pe segmentul de autoturisme în principalele țări înregistrează creșteri importante (Franța +6,9%, Germania +6,4%, Italia +13,5%, UK +6,8%).
  In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind în primul Trimestru din 2015, de 87%, efectul de așteptare pe care il induce în piață întârzierea Programului „Rabla”, fiind evident.
  Pe de altă parte, începând cu ultimul trimestru al anului trecut, remarcăm o tendință de creștere a importurilor de autovehicule rulate, care înregistrează în primele 3 luni din 2015 o creștere de 16,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2014, peste 76% (cca. 41.800 unități) dintre acestea având o vechime mai mare de 8 ani (vechime peste care vehiculele existente in parcul auto national pot fi casate prin Programul “Rabla”). Astfel, avem după trei luni din 2015 un raport de 3,8 la 1 între importurile de autoturisme rulate și vânzarile celor noi, mai mare decât cel care se înregistra după perioada similară din 2014.

 

Citeşte mai mult...


03/27/2015
Asoc. transportatorilor rutieri din mai multe tari au facut o petiție catre Parlamentul European

 


  MKFE, UNTRR, ZMPD, CESMAD Bohemia şi  LINAVA – asociaţiile transportatorilor rutieri reprezentând companii de transport din Ungaria, România, Polonia, Republica Cehă și Lituania - au semnat o petiție comună adresată Parlamentului European şi înmânată domnului Istvan Ujhelyi - vicepreședinte al Transporturilor PE și Comitetul de Turism, în timpul protestului organizat la Bruxelles, în fața Parlamentului European la 25 martie 2015

   Asociaţiile transportatorilor rutieri reprezentând companii de transport - MKFE, UNTRR, ZMPD, CESMAD Bohemia şi LINAVA din Ungaria, România, Polonia,Republica Cehă şi Lituania – au protestat împreună împotriva măsurilor neoprotecţioniste precum legea MiLog și legea Macron.

   Transportatorii rutieri polonezi, români, maghiari, cehi şi lituanieni solicită verificarea reglementărilor cu privire la legea germană a salariului minim pentru şoferii care fac operaţiuni transfrontaliere, tranzit sau cabotaj pe teritoriul Germaniei. Petiţia comună stipulează că includerea şoferilor angajaţi de companii în ţările noastre, în prevederile legii MiLog încalcă principiul suveranităţii. Atunci când ţările noastre au aderat la Uniunea Europeană, ne-am bucurat datorită perspectivei liberei circulații a bunurilor și serviciilor. Am salutat investiţiile germane în ţările noastre, înţelegând totodată că şi noi ne-am asumat dificultăţile şi riscurile unei competiţii pentru o poziţie puternică într-o piaţă comună. Legea MiLoG (și planificata Lege Macron) este o lovitură dată valorilor europene fundamentale.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


04/23/2015
Bucharest Fashion Week – Spring

 

 

   Designeri și branduri din Franța, Italia, Maroc, Ucraina, Republica Moldova și, evident, România vor urca pe podiumul Bucharest Fashion Week (24-26 aprilie 2015) la cea de-a XXII-a ediție a celui mai important festival de modă din țară.

   După ce a stârnit ropote de aplauze cu cea mai nouă colecție a sa la Paris Fashion Week, franțuzoaica Claudine Ivari va aduce pe catwalk-ul Bucharest Fashion Week 20 de piese vestimentare Made in France, cu detalii fine, brodate de mână. O colecție mixtă Haute Couture & Luxury Ready-To-Wear.

  

Citeşte mai mult...


04/22/2015
Criminaliştii FBI au falsificat probe trei decenii

 

 

 

  Departamentul Justiţiei din SUA şi Biroul Federal de Investigaţii au recunoscut că aproape toţi experţii unităţii FBI de analizare a probelor criminaliste au făcut mărturii false contra unor infractori, în procese din ultimii 30 de ani, situaţie ce ridică dubii privind sistemul judiciar american.

  Dintre cei 28 de experţi ai Laboratorului FBI de analize microscopice, 26 au exagerat conformitatea probelor de păr în moduri care au favorizat procurorii în 95 la sută dintre cele 268 de procese verificate până acum, potrivit Asociaţiei Naţionale a Avocaţilor de Apărare Criminalişti (NACDL), informează

Citeşte mai mult...


04/20/2015
Jorg Erlemeier este seful ptr. integrare integrarea Nokia și Alcatel-Lucent

 

           

 

   Nokia today announced the appointment of Jorg Erlemeier as the Integration Planning Head for the integration of Nokia and Alcatel-Lucent to follow the proposed combination of the two companies.

  Erlemeier will establish an Integration Steering Board that will provide the structure, processes and working team needed to set up the required plans for the combined company. In this role, which will take effect immediately, he will report to Nokia President and CEO, Rajeev Suri."With a strong leader like Jorg in place,

Citeşte mai mult...


04/16/2015
Curele vindecatoare cu clorofila


                                                         


  Ce este clorofila?
  Clorofila (termen ce provine din limba greaca, in care "cloros" inseamna verde) este un pigment verde care se gaseste in absolut toate plantele vii, si care are un rol fundamental si anume acela de a transforma lumina soarelui in energie necesara cresterii plantelor, prin procesul numit fotosinteza. Datorita faptului ca are la baza o structura chimica

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Platile in în numerar au fost limitate si intră în vigoare de luna viitoare

   Legea va intra în vigoare peste 30 de zile, însă prevederile referitoare la limitarea comisioanelor interbancare se aplică peste un an

                                       

   Legea nr. 70/2015 intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si modificarea OUG nr. 193/2002 introducerea sistemelor moderne de plata

Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie