Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


03/27/2015
Asoc. transportatorilor rutieri din mai multe tari au facut o petiție catre Parlamentul European

 


  MKFE, UNTRR, ZMPD, CESMAD Bohemia şi  LINAVA – asociaţiile transportatorilor rutieri reprezentând companii de transport din Ungaria, România, Polonia, Republica Cehă și Lituania - au semnat o petiție comună adresată Parlamentului European şi înmânată domnului Istvan Ujhelyi - vicepreședinte al Transporturilor PE și Comitetul de Turism, în timpul protestului organizat la Bruxelles, în fața Parlamentului European la 25 martie 2015

   Asociaţiile transportatorilor rutieri reprezentând companii de transport - MKFE, UNTRR, ZMPD, CESMAD Bohemia şi LINAVA din Ungaria, România, Polonia,Republica Cehă şi Lituania – au protestat împreună împotriva măsurilor neoprotecţioniste precum legea MiLog și legea Macron.

   Transportatorii rutieri polonezi, români, maghiari, cehi şi lituanieni solicită verificarea reglementărilor cu privire la legea germană a salariului minim pentru şoferii care fac operaţiuni transfrontaliere, tranzit sau cabotaj pe teritoriul Germaniei. Petiţia comună stipulează că includerea şoferilor angajaţi de companii în ţările noastre, în prevederile legii MiLog încalcă principiul suveranităţii. Atunci când ţările noastre au aderat la Uniunea Europeană, ne-am bucurat datorită perspectivei liberei circulații a bunurilor și serviciilor. Am salutat investiţiile germane în ţările noastre, înţelegând totodată că şi noi ne-am asumat dificultăţile şi riscurile unei competiţii pentru o poziţie puternică într-o piaţă comună. Legea MiLoG (și planificata Lege Macron) este o lovitură dată valorilor europene fundamentale.

 

Citeşte mai mult...


03/26/2015
SAB & Accesorii 2015 - UN SALON AUTO INTERNATIONAL

                                


   Salonul Auto Bucuresti & Accesorii, editia a XIII-a internationala si platforma de business nr. 1 a domeniului auto din Romania va avea loc in perioada 1 – 11 octombrie 2015 pe o suprafata de peste 25.000 mp in cadrul complexului Romaero Baneasa. 
   Aflat la 22 de ani de la prima sa defasurare, Salonul Auto Bucuresti & Accesorii reprezinta elementul de referinta al pietei auto romanesti, evenimentul in cadrul caruia sunt prezentate ultimele noutati si premiere dedicate segmentului auto si al accesoriilor, eforturile depuse cuantificandu-se in participarea a 102 companii expozante si peste 58.000 vizitatori la editia din anul 2014. Totodata, anul 2014 a reprezentat si reluarea parteneriatului traditional intre Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) si Salonul Auto Bucuresti si Accesorii.

 

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Asoc. de transport din România, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania -protest la Bruxells


                                           


   UNTRR, MKFE, ZMPD, CESMAD Bohemia, LINAVA - asociațiile de transport rutier din România, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania -își unesc forțele și organizează un protest comun la Bruxelles împotriva măsurilor de neoprotectionism, cum ar fi MiLoG și legea Macron, în 25 martie 2015, Place du Luxembourg

 

  UNTRR a obținut aprobarea de la Primăria oraşului Bruxelles să desfăşoare un protest public la Bruxelles, la 25 martie 2015 între orele 14:00 - 16:00 (ora locală), în Place du Luxembourg, Parlamentul European (PE). Deoarece oraşul Bruxelles se află în acest moment sub alertă teroristă, organizarea protestului se va desfăşura sub anumite reguli pe care participanţii trebuie să le respecte. Ecusoane speciale vor fi distribuite participanților înregistrați oficial pentru protest.

   Începând cu ora 15.00, Parlamentului European va avea o sesiune plenară în cadrul căreia se va discuta protecționismul în UE - ratele minime de plată în sectorul transporturilor și declarația Comisiei privind respectarea dreptului european de către legea salariului minim în Germania (MiLog).

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


03/29/2015
Romania trece la ora de vara in weekend


                                                     

  Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00.

  Ora oficiala de vara este valabila intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie, scrie Digi24.

   Pentru trecerea la ora oficiala de vara, ceasurile vor fi date

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal şi pe cel al Codului de Procedură Fiscală

                               


  Proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au fost aprobate, miercuri, de Guvern şi vor fi transmise Senatului, pentru a fi introduse, la începutul săptămânii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

  Documentul prevede reducerea cotei standard de TVA pentru toate bunurile şi serviciile, de la 24% în prezent la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 18% din 2018, şi confirmă informaţiile anunţate

Citeşte mai mult...


01/01/1970
CNADNR, un mamut cu 6.000 de angajaţi - La CNADNR un angajat din şase este „şef“

 

 

  CNADNR, un mamut cu 6.000 de angajaţi care nu poate astupa singur nici gropile

 

   Deşi are 6.000 de salariaţi, dintre care jumătate muncitori, CNADNR nu repară nici măcar gropile fără să facă licitaţie publică.

   Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), cu un buget de 1,5 mld. euro anul trecut, adică circa o cincime din întreaga piaţă locală a construcţiilor, este şi cel mai mare jucător din această industrie din perspectiva numărului de angajaţi.

 

Citeşte mai mult...


03/24/2015
Rata şomajului a crescut în ultimul trimestru al anului trecut la 6,7%


   


   Rata şomajului a crescut în ultimul trimestru al anului la 6,7%, de la 6,5% în precedentele trei luni, numărul şomerilor ajungând la 618.000, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

   "Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 0,9 puncte procentuale (7,1% pentru bărbaţi faţă de 6,2% pentru femei), iar pe medii rezidenţiale de 1,9 puncte procentuale (7,6% pentru mediul urban, faţă de 5,7% pentru mediul rural). Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (24,1%) în rândul tinerilor (15-24

Citeşte mai mult...


03/24/2015
Salariaţii RATB, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, vor picheta, miercuri, sediul instituţiei

 

 

  Salariaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de managementul defectuos din ultimii ani, vor picheta miercuri, timp de două ore, sediul instituţiei, informează Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

  **  RATB  conform  :  http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html  a  avut  pe  2013  o  PIERDERE  de  46 964 664 Ron pentru  anul  2014  situatia  financiara   nefiind  disponibila  astazi.

   Aproximativ 300 de sindicalişti, angajaţi ai RATB, vor picheta, între

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie