Baterii Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de baterie auto de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

 

Stiri, noutati, auto


04/15/2016
Analiza piata auto dupa primele trei luni din 2016

                              

 

     Primele trei luni din 2016 – cele mai mari vânzări în primul trimestru din ultimii 7 ani
   Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule
comerciale) au înregistrat, în primele trei luni din 2016, o creștere generală de 17,3%
comparativ cu aceeași perioadă din 2015, cifră în interiorul căreia avem autoturismele cu
o creștere de 11,4%.

  Din analiza datelor istorice referitoarela vânzări, consemnăm faptul
că în 2016 înregistrăm cea mai bună lună martie din ultimii 7 ani (2010 - 2016).
Si pe plan european remarcăm o creștere generală consistentă a vânzărilor de
autoturisme în primele trei luni din 2016. Practic, majoritatea statelor membre UE au
înregistrat creșteri în aceste prime trei luni din 2016, relevante fiind pentru analiza noastră
rezultatele înregistrate în cele mai mari piețe: Franța +8,2%, Germania +4,5%, Italia
+20,8%, Spania +6,9% și UK +5,1%.

 

Citeşte mai mult...


04/14/2016
Cititorii a patru reviste auto renumite au ales LIQUI MOLY drept cea mai bună marcă de uleiuri


   


   LIQUI MOLY rămâne cea mai îndrăgită marcă de uleiuri auto.

   Cititorii a patru reviste auto renumite au clasat-o din nou pe LIQUI MOLY pe primul loc pentru a cincea, respectiv a şasea oară. „Ne aflăm în faţa unor mari provocări.

  Votul conducătorilor auto ne încurajează să continuăm cursul pe care am pornit şi ne oferă vânt din pupa”, a declarat managerul asociat al firmei, Ernst Prost. Un curs reflectat în cifre-record pentru anul financiar 2015. La acest profit, Ernst Prost îi implică şi pe partenerii săi, şi oferă o primă specială.

  Fiecare partener, cum sunt denumiţi angajaţii de la LIQUI MOLY, primeşte o primă de 3.630 de Euro. „Ea reprezintă un semn al sănătăţii robuste a companiei, care este necesară în această activitate comercială. Împreună am realizat un profit confortabil şi adecvat. Astfel, doresc să îi fac părtaşi pe parteneri la succesul firmei“, a spus Ernst ProstSuccesul firmei nu se manifestă numai în datele financiare, ci şi în valorile de simpatie.

Cele patru reviste auto de frunte din Germania, „Auto Zeitung”, „Auto Motor und Sport”, „Auto Bild” şi „Motor Klassik”, au solicitat cititorilor lor, independent una de cealaltă, să acorde votul celei mai bune mărci de uleiuri. Votul a fost de fiecare dată: LIQUI MOLY. Astfel, marca îşi continuă marşul triumfal început în anii trecuţi. „Decizia cititorilor pentru LIQUI MOLY este o decizie pentru solidaritate şi fiabilitate. Ştim să apreciem acest lucru şi el ne sprijină într-un mediu de piaţă dificil”, spune Ernst Prost.În „Auto Motor und Sport” şi „Auto Zeitung”, LIQUI MOLY şi-a sărbătorit a şasea victorie consecutivă în alegeri şi i-a trimis din nou la locul lor pe giganţii din branşă, precum Castrol şi Aral (ambele din concernul BP), Mobil (Exxon-Mobil) şi Shell.

 

Citeşte mai mult...


04/05/2016
ROWE MINERALÖLWERK GMBH

 

  

 

   Compania ROWE MINERALÖLWERK GMBH a fost înființată în februarie 1995, în Flörsheim – Dalsheim , Rheinhessen , Germania . Sub conducerea de succes a singurului acționar și director general, inginerul ( FH ) Michael Zehe , compania s-a extins, mutându-se la Bubenheim (Palatinat) în primăvara anului 2000.

  Produsele de înaltă calitate, termenele scurte de livrare și prețurile atractive fac din această companie – care este certificat conform DIN EN ISO 9001:2008 , ISO / TS 16949:2009 și ISO 14001 – un partener recunoscut în ţara de origine, în străinătate şi pentru clienții importanți . Europa de Sud și de Est, Orientul Mijlociu, Asia și America de Sud sunt principalele piețe de export pentru produsele companiei .

   Managementul calității este aplicat în toate domeniile de funcționare ale ROWE MINERALÖLWERK GMBH. Descrierile detaliate ale procedurilor de elaborare și funcționare garantează un standard ridicat al calității produselor . Sondajele recurente realizate în rândul clienţilor permit identificarea şi remedierea rapidă a punctele slabe.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


01/01/1970
Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2016 s-a încheiat cu excedent


                      


   Execuţia bugetului general consolidat în perioada 1.01 – 31.03.2016

   Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde de lei, respectiv 0,4% din PIB, față de 4,9 miliarde de lei, respectiv 0,7% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2015.

1. Veniturile bugetului general consolidat în sumă de 55,6 miliarde de lei, reprezentând 7,3% din PIB, au fost cu 1,1% mai mari în termeni

Citeşte mai mult...


04/22/2016
Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a turiştilor cu 10 %, dar şi la încasări reduse


   

  Conform  MEDIAFAX ,hotelierii de pe litoral se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor veni anul acesta, de 1 Mai, la mare, să fie cu 10 la sută mai mare faţă de anul trecut, însă cred că încasările vor fi mai mici cu până la 50 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat, marţi, la o întâlnire de lucru organizată în Mamaia, că din punctul de vedere al numărului de turişti, de 1 Mai se aşteaptă

Citeşte mai mult...


04/18/2016
Expozitia SINAPSE

 

              

   " SINAPSE, prima expozitie personala marcheaza si momentul in care cele trei pasiuni - fotografia, pictura si grafica se interconecteaza generand noul meu demers artistic care se doreste a fi unul purtator al frumosului si al unei reale atitudini estetice "

 

 

*

Citeşte mai mult...


04/04/2016
Evoluţia preţului apartamentelor cu trei camere din Bucureşti, în luna martie


   

    Conform  MEDIAFAX,preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti a crescut în luna martie, pentru a doua oară consecutiv de la începutul anului, atingând o medie de circa 78.900 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare Coldwell Bankers.

   Preţul mediu a crescut cu 2% faţă de luna anterioară şi cu 5% faţă de martie 2015. Potrivit analiştilor de la Coldwell Banker, creşterea este atât de mare faţă de 2015 deoarece în luna martie a anului trecut s-a atins

Citeşte mai mult...


04/02/2016
TV SONY XD94 / XD93 4K HDR cu Android TV

                

  Descoperiţi detaliile cu 4K HDR

   Interval dinamic ridicat 4K

Pentru cea mai bună calitate a imaginii, acest televizor combină strălucirea clarităţii 4K cu luminozitatea, culoarea și detaliile intervalului dinamic ridicat (HDR)3. Zonele care erau anterior ascunse de umbre întunecate și lumina soarelui sunt acum pline de claritate și de detaliu.

 

   4K PROCESSOR X1™

   Magia

Citeşte mai mult...


 

Cuprins

Baterii auto - Principalele marci din Romania
Sfaturi utile - Este bine sa tineti seama la alegerea bateriei
Aspecte tehnice - Alcatuire, funtionare, intretinere
Baterii uzate - Protectia mediului
Contact - Unde si cum ne gasiti

Bateria de acumulatori auto

Bateria este un grup de celule galvanice, care transforma energia chimica în energie electrica.

Bateria auto sau acumulatorul este componenta auto care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului. Mai multe …

Ghid practic in 6 pasi

  • Alegerea bateriei
  • Depozitarea bateriei
  • Incarcarea bateriei
  • Montarea bateriei
  • Neutilizarea
  • Masuri de protectie